ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ-ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ 28/01/2024

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ – ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ 28/1/2024
Την Κυριακή 28/1/2024 πραγματοποιήθηκε από τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, μονοήμερη εκδρομή με επιτυχία όπως πάντα. Η πρώτη μας στάση ήταν στο Λιοντάρι της Χαιρώνειας, που στήθηκε προς τιμή των Θηβαίων Ιερολοχιτών που έπεσαν στη Μάχη της Χαιρώνειας το 338 π.χ., και στην οποία αναδείχθηκαν νικητές οι Μακεδόνες. Επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαιρώνειας, που φιλοξενεί αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, αναδεικνύοντας την μεγάλη της σημασία από την αρχαιότητα.
Επόμενη στάση για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Δαδίου
( Παναγίας Γαυριώτισσας), που βρίσκεται έξω από την πόλη της Αμφίκλειας και σε υψόμετρο 800μ. ανάμεσα σε πεύκα, κέδρα και βελανιδιές. Η Μονή γνώρισε πολλές καταστροφές κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821 και η συμβολή της σ΄ αυτήν ήταν σημαντική, όπως μας ανέφερε και η γερόντισσα της Μονής,που δεν παρέλειψε να μας δώσει την ευχή της, για υγεία και παράλληλα φώτιση για ότι κάνουμε στη ζωή μας. Στην συνέχεια καυτευθυνθήκαμε στην Αμφίκλεια και στην όμορφη πλακόστρωτη πλατεία της, για φαγητό, καφέ και γλυκό.
Οι εντυπώσεις μας από αυτή την μονοήμερη απόδραση ήταν οι καλύτερες και με αυτές συντροφιά πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για την βάση μας. Τον αγαπημένο μας Κορυδαλλό !!!!!
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας και σε αυτή την εκδρομή και ευχόμαστε σύντομα να ξανασυναντηθούμε !!!!!Το Δ.Σ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *